14:30

Varbergs GIF

Referat: Halmstads BK 2 - Varbergs GIF

Idag var det färd till Hallands residensstad igen. HBK 2 skulle stå för motståndet och det numera eviga regnandet gjorde sig påmint även denna eftermiddag, dock som på beställning slutade det när vi skull spela.

När vi förra matchen i Halmstad mötte Astrio var den första matchen vi spelat där våra motståndare spelade med ett offensivt genomtänkt spelupplägg där vi i många situationer blev "en man kort" i försvaret. Vi blev då lite tagna på sängen och därför hade vi inför matchen pratat en del om hur vi kan förändra för att mota ett sådans spel som HBK sannolkt också spelar. Det är såklart inte gjort över en natt att förändra sitt spel men ambitionen vanns i alla fall från alla.

Efter lite försenad domare inleddes matchen i ett högt tempo och vi hamnade i försvar där vi ändå höll emot bra första tiden och det kändes som att vi var bra med i matchen. Dock kom en HBK-spelare loss och kunde göra 1-0 en bit in i första. Vi höll dock humöret uppe och kämpade på och kunde gå till anfall som resulterade i en nerdragning i straffområdet och straff till oss. Straffen sattes säker intill målvaktens vänstra stolpe och det var utjämnat i matchen. Sedan följde en period där HBK hade ganska mycket flyt, ett par boillar som bara rann igenom och i mål och vi blev lite förvirrade och tappade markering. 5-1 var halvtidsresultatet och vi fick jobba på att peppa varandra inför andra.

I andra halvlek gick vi ut och kämpade hårt. Tyvärr hade vi drabbats av ett par skador som gjorde det tufft rent fysiskt och bytena kom tätt. Samtidigt som vi var bra med i försvaret kunde vi ställa om bra till anfall och det kändes som att alla fått snäppet bättre bollkontroll. Redan efter några minuter kunde vi reducera till 5-2 och en stund senare till 5-3 och vi kände vind i seglen. Isak gjorde också flera fina räddningar som resultatet uppe. Vi jobbade på bra och hade ett par frisparkar i bra läge men flytet var inte på vår sida. Vi hade även ett par fina chanser där vi spelat oss till bra lägen men där bollen oturligt smet utanför.

HBK kunde istället rinna igenom och göra både 6-3, 7-3 och 8-3 innan slutsignalen, men med lite flyta hede det inte blivit dessa siffror. Starkt också att ta ledningen i andra halvlek med 2-0 som till sist blir 3-2 till HBK, men det visar att vi kan resa oss och komma tillbaks!

Som summering kan sägas att vi gör en klart godkänd match även om resultatet inte var det önskade. Denna match kändes "enklare" än mot Astrio och då ska vi komma ihåg att HBK 2 vann mot Astrio 2 med 6-2 på våren och har dessutom vunnit alla sina seriematcher hittills i år.

Att den känder "enklare" beror såklart på att vi gör en bättre match och vi tar ett steg till i vår utvecking mot den absoluta toppen, både som lag och var och en av killarna! Visst har vi saker att förbättra men utan att spela mot bra lag och tuffa spelare är det ju svårt att veta vad...

Som tränare blir man också stolt över killarnas moral i matchen, kämpaglöd och inget gnäll på varandra, domare eller det andra laget! Tack till alla supportrar som ställer upp!